26/05/2024
Expand search form

12ο ATTICA RACE 2024: 20 & 21 Απριλίου | Πληροφορίες & Αποτελέσματα

12ο ATTICA RACE 2024: 20 & 21 Απριλίου | Πληροφορίες & Αποτελέσματα
Attica 2024 anakoikosi
Attica 2024 Announcement

12ο Attica Race 2024 – Ατομική Χρονομέτρηση

1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ: Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. και η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών με την έγκριση της Ε.Ο. Ποδηλασίας συνδιοργανώνουν το Σάββατο 20/4/2024, ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ στο αγώνισμα της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ που υπάγεται στην κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στη διαδρομή του αριστερού βοηθητικού δρόμου της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του “ΣΕΑ Σείριος”, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, .

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: ΑΝΔΡΩΝ (ΕΛΙΤ-Κ23), ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΕΛΙΤ-Κ23), ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡΣ (Άνδρες και Γυναίκες) και SPORTIVE. Για την κατηγορία sportive είναι υποχρεωτική η έκδοση δελτίου Sportive.

3. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ. Η συμμετοχή στοv αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στις 20/4/2024 ΔΕΝ δίνει πρόκριση για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2024.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
 Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
 15:00 – 15:45 για παραλαβή αγωνιστικών αριθμών και στη συνέχεια θα είναι ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για υπογραφή φύλλου αγώνα από τους αθλητές, οι οποίοι θα προσέρχονται με την αθλητική τους ενδυμασία και τα νούμερά τους φορεμένα για να υπογράψουν το φύλλο αγώνα 15 λεπτά πριν την εκκίνησή τους αφού έχουν περάσει και από τεχνικό έλεγχο.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
 15:30 στον χώρο της εκκίνησης

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 16:00 για Νεανίδες, και στην συνέχεια διαδοχικά Sportive Γυναίκες, Μάστερ Γυναίκες, Γυναίκες Ελίτ, Sportive Άνδρες, Μάστερς (Δ,Γ,Β,Α), Έφηβοι και Άνδρες.

ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ:
 Περίπου 30 λεπτά μετά και την εκκίνηση του τελευταίου αθλητή.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ:
 15χλμ. για όλες τις κατηγορίες

ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ:
Ανά ένα λεπτό, με ενδεχόμενα μεγαλύτερα χρονικά διαλείμματα μεταξύ των κατηγοριών. Το τελικό πρόγραμμα/σειρά Εκκίνησης θα ανακοινωθεί με την λήξη δήλωσης συμμετοχών.

5. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Η διαδρομή αφορά στην διαδρομή κατά μήκος του αριστερού βοηθητικού δρόμου της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του “ΣΕΑ Σείριος”.  Οι διοργανωτές και ο αλυτάρχης του αγώνα έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα του αγώνα και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

I. Δικαίωμα συμμετοχής
 στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές-αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ, στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (-κη) 17 ετών (γενν.2007) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα το ΔΕΛΤΙΟ SPORTIVE το οποίο εκδίδεται από την ΕΟΠ. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο ΕΟΠ για το 2024 στην κατηγορία Sportive.

II. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου ΕΟΠ για το 2024 (συμπεριλαμβανομένου και της κατηγορίας Sportive) να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή εδώ την ηλεκτρονική φόρμα έως την Τρίτη 17/4/2024 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας (IBAN: GR6501100750000007500131292) όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου). Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. την Τρίτη 26/3/2024 και τις Δευτέρες 1/4/2024, 8/4/2024 και 15/4/2024 από τις 20:30μμ-22:00μμ.

Επιστροφή του παράβολου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

III. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 Ποσό συμμετοχής: 20€ και για ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Α.:15€

7. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Από ώρα 15:00 π.μ. έως και το τέλος του αγώνα, κοντά στο σημείο εκκίνησης.

Η λειτουργία της Γραμματείας, αφορά την προσκόμιση δελτίων Ε.Ο.Π., την επίδειξη απαραίτητων δικαιολογητικών (κάρτα υγείας) και την υπογραφή στο φύλλο αγώνα. Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΑ είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.

Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα, αφού έχουν ολοκληρώσει τον τεχνικό έλεγχο και θα υπογράφουν στο φύλλο αγώνα, αφού φορέσουν την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα.

8. ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
/Ενημέρωση συμμετεχόντων: Θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της εκκίνησης το Σάββατο 20/4/2024 στις 15:30.

9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τον κανονισμό αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την Ποδηλασία Δρόμου.

10. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγωνιστικός αριθμός (1) θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της μπλούζας στο κέντρο στο ύψος που είναι οι τσέπες.

Τεχνικός έλεγχος εξοπλισμού:
 15’ πριν τον χρόνο εκκίνησης κάθε αθλητή (-τριας).
Μετά τον έλεγχο ο αθλητής υπογράφει το φύλλο αγώνα και παραμένει στον χώρο εκκίνησης.

Κίνηση αθλητών:
 Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.

Εξοπλισμός:
 Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα

Τεχνική βοήθεια:
 Λόγω της μικρής απόστασης της διαδρομής δεν επιτρέπονται οχήματα συνοδείας. Θα υπάρχει σταθερό σημείο τεχνικής βοήθειας, το οποίο θα ανακοινωθεί.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως:
Άνδρες (ΕΛΙΤ-Κ23), Γυναίκες (ΕΛΙΤ-Κ23), Έφηβοι, Νεανίδες, Μάστερς [Α (30-39), Β1 (40-44), Β2 (45-49), Γ1 (50-54), Γ2 (54-59), Δ1 (60-64), Δ2 (65+), Μάστερς Θ (Γυναίκες)] και Sportive (όσοι δεν είναι ενήμερα μέλη Π.Ε.Π.Α.).

Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:

1ος: Κύπελλο-Χρυσό μετάλλιο-Δίπλωμα

2ος: Αργυρό μετάλλιο-Δίπλωμα

3ος: Χάλκινο Μετάλλιο-Δίπλωμα

4ος, 5ος, 6ος Δίπλωμα (Ισχύει μόνο για τις κατηγορίες Μάστερ Α και Sportive)

12. ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στον χώρο τηε εκκίνησης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

14. ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

15. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί

16. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:
 Καλαπόδης Γεώργιος, τηλ. 6931111726, [email protected]

17. ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ:


I. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ:
 Αγίου Βλασίου, 321 31, Λιβαδειά, Βοιωτία. Τηλέφωνα Νοσοκομείου. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2261350575.

II. ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:
 Χριστοδούλου 7, Λιβαδειά, 32131, ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Τηλέφωνο: 2261021890

18. ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
III. H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
IV. Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
V. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κ.λπ.

19. Ο αγώνας διεξάγεται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο και τις υγειονομικές συνθήκες συμμετοχής της Ε.Ο.Π. και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

20. ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
sirios terrain

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ:
 Π.Ε.Π.Α.

ΧΟΡΗΓΟΙ:
 GATSOULIS BIKES – (Cannondale, continental, SRAM, Magene, ABUS), ELVAL,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, SOUMAS ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, HJC helmets, ENDURA, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ηλεκτρολογικό υλικό, Digital IQ, MOTORENT.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
 Περιοδικό “MBike”

Πηγή: pepa.gr

12ο Attica Race 2024 – Αγώνας Αντοχής

1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ: Η ποδηλατική ομάδα Α.Σ.Α.Σ.Α.Ε. ΤΙΤΑΝΕΣ και η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών με την συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηνών (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και με την έγκριση της ΕΟΠ συνδιοργανώνουν την Κυριακή 21/4/2024, ποδηλατικό αγώνα αντοχής που υπάγεται στην κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην Αττική, στη διαδρομή Ακρόπολη-Σούνιο.

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Ο αγώνας είναι της κατηγορίας ΟΠΕΝ χωρίς επίσημες κατηγορίες, αλλά προς διευκόλυνση των αθλητών αναφέρουμε πως μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν δελτία ΕΟΠ στις κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ (ΕΛΙΤ-Κ23), ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΕΛΙΤ-Κ23), ΕΦΗΒΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΜΑΣΤΕΡΣ (Άνδρες και Γυναίκες) και SPORTIVE.

3. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ στην κατηγορία ποδηλασία για όλους αλλά, ΔΕΝ δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ. Η συμμετοχή στοv αγώνα αντοχής στις 21/4/2024 ΔΙΝΕΙ πρόκριση για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2024.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
 Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
 8:00-9:00 για παραλαβή αγωνιστικών αριθμών και για υπογραφή φύλλων αγώνα από τους αθλητές, οι οποίοι θα προσέρχονται με την αθλητική τους ενδυμασία.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
 9:00 στον χώρο της εκκίνησης

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
 9:30 π.μ. για όλες τις κατηγορίες μαζί

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ:
 71 χλμ. (Προεκκίνηση 31,20χλμ. και αγωνιστικό μέρος 39,80χλμ.)

ΕΚΚΙΝΗΣΗ:
 Στον πεζόδρομο στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη (λίγο πιο κάτω από την είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης)

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Σούνιο (200 περίπου μέτρα μετά τη δεξιά στροφή, πριν τον Ναό του Ποσειδώνα).

5. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ-ΣΟΥΝΙΟ

Σημείο εκκίνησης:
  ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Σημείο τερματισμού:
  ΣΟΥΝΙΟ

Εκκίνηση στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη (λίγο πιο κάτω από την είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης)-Συγγρού-Αμφιθέας-Ποσειδώνος-Φάληρο-Γλυφάδα-Βούλα-Βουλιαγμένη-Βάρκιζα (Έναρξη αγωνιστικού μέρους)-Λαγονήσι-Σαρωνίδα-Ανάβυσσος-Θυμάρι-Σούνιο (τερματισμός 200 περίπου μέτρα μετά τη δεξιά στροφή, πριν τον Ναό του Ποσειδώνα).

6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

I. Δικαίωμα συμμετοχής
 στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου Ε.Ο.Π., στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (–κη) 17 ετών (γενν.2007) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα το ΔΕΛΤΙΟ SPORTIVE το οποίο εκδίδεται από την ΕΟΠ. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο Ε.Ο.Π. για το 2024 στην κατηγορία Sportive.

II. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:


Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2024 (συμπεριλαμβανομένου και της κατηγορίας Sportive) να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή εδώ την ηλεκτρονική φόρμα έως την Τρίτη 16/4/2024 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας (IBAN: GR6501100750000007500131292) όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου).

Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. την Τρίτη 26/3/2024 και τις Δευτέρες 1/4/2024, 8/4/2024 και 15/4/2024 από τις 20:30μμ-22:00μμ.

Επιστροφή του παράβολου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών μπορεί να γίνει κατά την παραλαβή του φακέλου με τους αγωνιστικούς αριθμούς και του ηλεκτρονικού chip σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινωθεί άμεσα από την σελίδα της Π.Ε.Π.Α. (www.pepa.gr) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σελίδα fb Π.Ε.Π.Α.).

Το ηλεκτρονικό chip επιστρέφεται με ευθύνη του ποδηλάτη στον τερματισμό του αγώνα, την Κυριακή 21/4/2024. ΤΥΧΟΝ ΑΠΩΛΕΙΑ του chipυπόκειται στην καταβολή 100€.


III. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ποσό συμμετοχής: 30€. Τα μέλη Π.Ε.Π.Α. 20€. Κόστος πούλμαν για την επιστροφή απο το ΣΟΥΝΙΟ: 25€.

7. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Στον χώρο της εκκίνησης, από τις 8:00 π.μ. έως και 9:00 π.μ. πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργεί μόνο για την παραλαβή των αριθμών, την υπογραφή στα φύλλα αγώνων και επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών (δελτία, κάρτα υγείας κλπ.).

Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.

8. ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ/Ενημέρωση συμμετεχόντων: Τεχνική Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/4/2024 στα γραφεία της Ένωσης, στις 20:00 μ.μ., με τελευταία ενημέρωση στο χώρο εκκίνησης την Κυριακή 21/4/2024 και ώρα 9:00.

9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τον κανονισμό αγώνων της ΕΟΠ και της UCI για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ για την Ποδηλασία Δρόμου.

10. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγωνιστικοί αριθμοί της πλάτης θα τοποθετηθούν ως εξής: Ο ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΝΩ ΛΟΞΩΣ ΔΕΞΙΑ

Κίνηση αθλητών:
 Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.

Όριο Χρόνου ολοκλήρωσης αγώνα:
 2 ώρες από τον τερματισμό του πρώτου νικητή.
Θα γίνει χρήση ηλεκτρονικής χρονομέτρησης σε όλες τις κατηγορίες!

Εξοπλισμός:
 Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

Τεχνική βοήθεια-Υδροδοσία/Τροφοδοσία:
 Θα επιτραπεί η συνοδεία αθλητών, που είναι μέλη σε σωματεία της Ε.Ο.Π. με ένα όχημα υποστήριξης ανά σωματείο. Δηλώσεις για την συνοδεία στο μέιλ [email protected] και στο τηλέφωνο: 6931111696 (πρωινές ώρες 10:00-13:00) μέχρι την ημερομηνία λήξης της συμμετοχής.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως:
Άνδρες (ΕΛΙΤ-Κ23), Γυναίκες (ΕΛΙΤ-Κ23), Έφηβοι, Νεανίδες, Μάστερς [Α (30-39), Β1 (40-44), Β2 (45-49), Γ1 (50-54), Γ2 (54-59), Δ1 (60-64), Δ2 (65+), Μάστερς Θ (Γυναίκες)] και Sportive (όσοι δεν είναι ενήμερα μέλη Π.Ε.Π.Α.)

Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:
• 1ος: Κύπελλο-Χρυσό μετάλλιο-Δίπλωμα
• 2ος: Αργυρό μετάλλιο-Δίπλωμα
• 3ος: Χάλκινο Μετάλλιο-Δίπλωμα
• 4ος, 5ος, 6ος – Δίπλωμα (Ισχύει μόνο για τις κατηγορίες Μάστερ Α και Sportive)

12. ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές θα γίνουν μετά το τέλος του αγώνα αντοχής στις 13:30 περίπου στον προαύλιο χώρο της καφετέριας κάτω από τον Ναό. Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

14. ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

15. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί

16. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:
 Καλαπόδης Γεώργιος, τηλ. 6931111726, [email protected]

17. ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ:


i. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
 (Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 1, Κάτω Βούλα, 166 73 Βούλα Αττικής, +302132163714)

18. ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
III. H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
IV. Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
V. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

19. 
Ο αγώνας διεξάγεται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο και τις υγειονομικές συνθήκες συμμετοχής της Ε.Ο.Π. και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

20. ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

atticaRACE2024

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ: GATSOULIS BIKES

ΧΟΡΗΓΟΙ:
 GATSOULIS BIKES – (Cannondale, continental, SRAM, Magene, ABUS), ELVAL,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, SOUMAS ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, HJC helmets, ENDURA, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ηλεκτρολογικό υλικό, Digital IQ, MOTORENT.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
 Περιοδικό “MBike”

Πηγή: pepa.gr

Συμμετοχές Attica Race 2024

Συμμετοχές στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης

Fullscreen Mode

Συμμετοχές στον Αγώνα Αντοχής

Fullscreen Mode

Αποτελέσματα Attica Race 2024

Αποτελέσματα Ατομικής Χρονομέτρησης

Fullscreen Mode

Αποτελέσματα Αγώνα Αντοχής

Fullscreen Mode

Φωτογραφίες Attica Race 2024

Νάσσος Τριανταφύλλου: Αγώνας TTΑγώνας Αντοχής

Πέτρος Γκότσης: Αγώνας ΤΤΑγώνας Αντοχής 

Previous Article

Ποιοι Μύες Χρησιμοποιούνται στην Ποδηλασία

You might be interested in …