24/04/2024
Expand search form

Aegeas Road Race 2024: 18 Φεβρουαρίου | Πληροφορίες & Αποτελέσματα

Aegeas Road Race 2024: 18 Φεβρουαρίου | Πληροφορίες & Αποτελέσματα

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου “Aegeas Road Race” διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «ΘΗΣΕΑΣ». Ο αγώνας θα διεξαχθεί, την Κυριακή, 18.2.2024

ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο αγώνας είναι μιας αγωνιστικής ημέρας (One day race), αναλυτικά στην ακόλουθη διαδρομή:

Διαδρομή: Γήπεδο Μαλακάσας (Προεκκίνηση 6km) – Βόρειος Παράπλευρος Εθνικής Οδού ΠΑΘΕ – Στρατόπεδο Μαλακάσας (Εκκίνηση) – Οινόφυτα (περιφερειακά) – Σχηματάρι (περιφερειακά) – κίνηση στον Βόρειο Παράπλευρο ΕΟ ΠΑΘΕ μέχρι την διασταύρωση Θήβας Υπάτου – Δεξιά προς προς Ύπατο – Αριστερά προς Μουρίκι – Μουρίκι – Αριστερά προς Θήβα – Αριστερά προς Αθήνα (Βόρειος Παράπλευρος ΕΟ ΠΑΘΕ μέχρι διαστάυρωση Θήβας Υπάτου) – Δεξιά προς Θήβα – Διασταύρωση Θήβας Χαλκίδας – Αριστερά προς Χαλκίδα – Νότιος Παράπλευρος ΕΟ ΠΑΘΕ – Δεξιά προς Τανάγρα – Τανάγρα – δεξιά προς Ασωπία – Αριστερά προς Κλειδί – Κλειδί – Πηγές Ασωπού (Γέφυρα) – Κλειδί – Αριστερά προς Οινόφυτα – Άγιος Θωμάς (Περιφερειακά) – Δεξιά (οδός Τερζή) – Στρατόπεδο (ΚΕΤΘ Αυλώνα) – Δεξιά προς Αυλώνα – Αυλώνας – Φυλακές Αυλώνα – Σφενδάλη (Τερματισμός). Για τους συμμετέχοντες, διατίθεται και αρχείο gpx της διαδρομής.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 • 10:30 123km. ΑΝΔΡΕΣ (ΕΛΙΤ – ΝΕΟΙ – ΕΦΗΒΟΙ και ΜΑΣΤΕΡΣ)
 • 10:32 123km ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΕΛΙΤ και ΜΑΣΤΕΡΣ)

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ, για τις αντίστοιχες κατηγορίες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΔΡΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 2.2.003 των κανονισμών UCI, στον αγώνα θα συμμετάσχουν μόνο ομάδες, ως ακολούθως:

 1. Σωματειακές Ομάδες (αμιγώς αποτελούμενες από ποδηλάτες – μέλη του ίδιου σωματείου της ως άνω κατηγοριών (Elite / U23 / Junior / Masters)
 2. Εθνικές Ομάδες (Ελίτ, Νέων και/ή Εφήβων)
 3. Ομάδες εκτός Ελλάδος (το μέγιστο 3) και
 4. Μικτές Ομάδες (Ως Μικτή ομάδα χαρακτηρίζεται η ομάδα, που αποτελείται από ποδηλάτες που δεν ανήκουν σε ομάδες UCI, τα μέλη τους είναι της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, και φέρουν την ίδια εμφάνιση). Το όνομα της Μικτής Ομάδας θα καθορίζεται στην φόρμα συμμετοχής και μπορεί να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον το όνομα του σωματείου με την πλειοψηφία των αθλητών αυτής.

Κάθε Ομάδα θα αποτελείται από τέσσερις (4) το ελάχιστο μέχρι επτά (7) ποδηλάτες το μέγιστο, κατηγορίας Elite, U23, Juniors και Masters.

Θα υπάρξει όριο συμμετοχών 20 ομάδων (ή 140 αθλητών). Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να αυξήσει (μέχρι 25) ή επιλέξει τις ομάδες, που επιθυμεί να συμμετάσχουν στον αγώνα (Άρθρο 1.2.048).

Οι Ομάδες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν την φόρμα συμμετοχής, συμπληρωμένη με 4-7 βασικούς, 0-2 αναπληρωματικούς, καθώς και το όνομα του Team Manager της ομάδας (κάτοχο δελτίου με UCI ID) μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2024 το αργότερο. Ποδηλάτες που θα δηλωθούν, θα μπορούν να αντικατασταθούν μόνο από τους δηλωμένους ως αναπληρωματικούς. Σωματείο – μέλος της ΕΟΠ μπορεί να συμμετέχει με 2 ή και με περισσότερες ομάδες, για την καθεμιά θα συμπληρωθεί ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής (Θησέας 1, Θησέας 2 κ.α.)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΙΤ και ΜΑΣΤΕΡΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Για τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ (Elite και Masters) ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως ατομικός αγώνας και δεν υπάρχει περιορισμός στην συμμετοχή. Μοναδική προϋπόθεση, να είναι κάτοχοι δελτίου εθνικής ομοσπονδίας ενεργό για το 2024 και να δηλωθούν ατομικά. Οι αθλήτριες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν την φόρμα συμμετοχής, συμπληρωμένη, μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2024 το αργότερο.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Γραμματεία των αγώνων για επιβεβαίωση συμμετοχών, επίδειξη δελτίων και παραλαβή αριθμών αγώνα, θα βρίσκεται σε χώρο στην εκκίνηση και θα είναι ανοικτή από 8:30 μέχρι 9:30 για παραλαβή των αριθμών αποκλειστικά από τους Team Managers, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή των ομάδων και των αθλητών και να παραλάβουν τα νούμερα αυτών. Το τεχνικό συνέδριο (Άρθρο 1.2.087) θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτό χώρο δίπλα στην Γραμματεία 9:30, με την παρουσία του Αλυτάρχη, για να γίνει ανάλυση και ενημέρωση σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι, να περάσουν από την Γραμματεία, από 9:15 μέχρι 10:15 για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα, επιδεικνύοντας και την κάρτα υγείας τους. Η προσέλευση των αθλητών θα είναι ανά ομάδα. Κατά την διαδικασία των υπογραφών θα φορούν την αγωνιστική ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τις Γυναίκες αθλήτριες.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε ομάδα για να συμμετάσχει, καταβάλει παράβολο 120€ ανεξάρτητα από το αριθμό των αθλητών – μελών αυτής. Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται υποχρεωτικά στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank με ΙΒΑΝ: GR5101409850985002786003941 (δικαιούχος: Κωνσταντόπουλος Δημήτριος).

Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το όνομα της ομάδας. Αυστηρώς συστήνεται, οι ομάδες να φέρουν μαζί τους το αποδεικτικό κατάθεσης, κατά την διάρκεια της επικύρωσης των συμμετοχών.

Οι Γυναίκες αθλήτριες για να συμμετάσχουν, καταβάλουν παράβολο 15,-€, το οποίο θα καταβληθεί επίσης, μέσω τραπέζης. Πληρωμές στην Γραμματεία του αγώνα, δεν θα γίνονται δεκτές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Ισχύει ο Κανονισμός Αγώνων της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα οι Κανονισμοί της UCI για αγώνες δρόμου μίας ημέρας.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Κάθε ομάδα δικαιούται ένα μόνο όχημα συνοδείας. Τα αυτοκίνητα συνοδείας θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των οργανωτών τόσο για την κίνησή τους όσο και για την στάθμευσή τους με την λήξη του αγώνα (Detour), έτσι ώστε να υπάρξει ασφάλεια στον τερματισμό των αθλητών. Η σειρά των οχημάτων συνοδείας θα καθοριστεί στο Τεχνικό Συνέδριο και θα είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς (Άρθρο 2.3.018). Το κάθε όχημα συνοδείας θα φέρει υποχρεωτικά τον αναγνωριστικό αριθμό, που θα λάβει από την γραμματεία, μετά την κλήρωση. Θα επιτραπεί όχημα συνοδείας ανά ομάδα αποκλειστικά για Γυναίκες αθλήτριες και η παροχή τεχνικής βοήθειας θα δίνεται από όχημα, που θα ορίσουν οι διοργανωτές.

Οι ομάδες θα έχουν τον δικό τους εξοπλισμό επικοινωνίας με την διοργάνωση (συχνότητα 152.075).

Θα υπάρχει όχημα neutral service για τον αγώνα, το οποίο θα κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη. Ο αγώνας θα έχει όχημα – σκούπα, προκειμένου να μεταφέρει κάποιους από τους αθλητές που δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την διαδρομή.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα επιτραπεί σύμφωνα με τους κανονισμούς (Άρθρα 2.3.025-2.3.027). Θα υπάρξει και ένα σημείο σταθερής τροφοδοσίας, καθώς και ζώνη εναπόθεσης απορριμμάτων (litter zone). Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο.

ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Όριο χρόνου τερματισμού (Άρθρο 2.6.032) θα ισχύσει για τις κατηγορίες 25% του χρόνου του νικητή της αντίστοιχης κατηγορίας (Ανδρών ή Γυναικών). Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου). Ποδηλάτες που μένουν πίσω από το όριο χρόνου ή εγκαταλείπουν θα παραδίδουν τα αγωνιστικά τους νούμερα, και θα συνεχίζουν στην διαδρομή, χωρίς να αποτελούν μέρος του αγώνα (κατάταξη εκτός ορίου χρόνου). Ποδηλάτες που καθυστερούν στην διαδρομή του αγώνα, θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ. Το όριο χρόνου μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση του Αλυτάρχη λόγω ιδιαίτερων συνθηκών.

ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Οι παρακάτω κατατάξεις θα ισχύσουν στον αγώνα:

 • Γενική Ατομική Κατάταξη Ανδρών (Ελιτ, Νέοι, Έφηβοι, Μάστερς)
 • Γενική Ατομική Κατάταξη Γυναικών (Ελίτ, Νέες, Μάστερς)
 • Ομαδική Κατάταξη Ανδρών. Η Γενική Ομαδική Κατάταξη θα προκύψει από το άθροισματης κατάταξης των τριών καλύτερων αθλητών κάθε ομάδας. 3

– Επιμέρους κατατάξεις (Φ.Α.) ανά κατηγορία Ε.Ο.Π. σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Τ.Ε. της Ε.Ο.Π.

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Τα ακόλουθα έπαθλα θα απονεμηθούν:

Κύπελλα στους τρεις πρώτους Νικητές Γενικής Κατάταξης Ανδρών.

Για κάθε επίσημη κατηγορία αθλητών (Άνδρες, Νέοι, Έφηβοι, Μαστερς30-39/40-49/50-59/60+) Κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύσει η βράβευση μιας κατηγορίας, να συμμετέχουν τέσσερις τουλάχιστον ποδηλάτες.

Κύπελλα στις τρείς πρώτες ομάδες Ανδρών

Στον αγώνα Γυναικών: Κύπελλα στις τρεις πρώτες Νικήτριες α) Ελίτ/Νέων και β) Μάστερς

Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού, στους ποδηλάτες, που θα τερματίσουν εντός ορίουχρόνου.

Χρηματικά έπαθλα Γενικής Κατάταξης Ανδρών: (συνολικά 200€) Ατομικής Κατάταξης: 1ος =80€, 2ος =50€, 3ος =30€, 4ος και 5ος =20€.

Τα χρήματα θα δοθούν συγκεντρωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό της ομάδας, ή σε ονομαστικό ατομικό λογαριασμό του Ποδηλάτη. Η απόδοση των χρηματικών επάθλων, θα γίνει εντός 45 ημερών μετά την λήξη των αγώνων.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 1.2.112 των κανονισμών, οι ακόλουθοι ποδηλάτες, υποχρεούνται να παρευρίσκονται στην τελετή απονομών: Ο πρώτοι τρεις νικητές των κατατάξεων, και οι αρχηγοί των τριών πρώτων ομάδων. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στον χώρο εκκίνησης στις 15:00.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς ΕΟΠ και UCI.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ

Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διευθυντής Αγώνα: Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, τηλ. 6944526247 [email protected]

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή (αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις τους, φωτογραφίες, βίντεο, να δίνονται στον τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή όμιλο και τους συνδιοργανωτές.

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.

ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Aegeas Road Race 2024: 18 Φεβρουαρίου | Πληροφορίες & Αποτελέσματα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ AEGEAS ROAD RACE 2024

Γενική κατάταξη:

 1. Νικηφόρος Αρβανίτου (ΑΟ Θησέας)
 2. Χρήστος Σκυλοδήμος (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας)
 3. Γιάννης Ηλιάδης (ΠΣ Αίολος)

1ος Έφηβος ο Στράτος Μανωλίδης (ΑΕΚ)

1η Γυναίκα η Αργυρώ Μηλάκη (ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου)

1η ομάδα ο ΠΣ Κρόνος Νίκαιας, με 2ο τον ΠΟΧ Τάλως και 3ο τον ΠΟ Πάτρας που κατέλαβε την 1η θέση και στη Μάστερ Β’ με τον Άγγελο Περπερή.

Τρεις πρώτες θέσεις σε τρεις κατηγορίες Μάστερς ο ΑΣ Καλλιθέας Άλφα (Ευαγ. Διακουμέας Α’ – Οδ. Κεφαλάς Γ’ – Γ. Γκίνης Δ’).

Αναλυτικότερα:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ AEGEAS ROAD RACE 2024 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ AEGEAS ROAD RACE 2024 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ AEGEAS ROAD RACE 2024 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ AEGEAS ROAD RACE 2024 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ AEGEAS ROAD RACE 2024

Φωτογραφίες: Nassos Trintafyllou

Previous Article

2ο L’ Étape Greece by Tour de France 2024: Αρχαία Ολυμπία, 6 Απριλίου

Next Article

Πρόγραμμα Brevets 2024 Π.Ε.Π.Α.

You might be interested in …