29/03/2024
Expand search form

7ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης – 11 Ιουνίου 2023 | Πληροφορίες & Αποτελέσματα

7ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης - 11 Ιουνίου 2023 | Πληροφορίες & Αποτελέσματα

7ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2023

Ο Π.Ο. Τρίπολης και η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών με την συμβολή του Δήμου Τρίπολης, συνδιοργανώνουν τον «7ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης 2023» στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης την Κυριακή 11/06/2023, στις αγωνιστικές κατηγορίες Ανδρών (Elite/U23), Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Μάστερς και Sportive αθλητών (με ή χωρίς αγωνιστικό δελτίο) με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π για τις κατηγορίες Elite Ανδρών – Γυναικών, Masters Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση μετράει στην βαθμολογία κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α. και δίνει πρόκριση για την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ του 2023»

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11 Ιουνίου 2023
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 9:00-10:00 (Παραλαβή Αγωνιστικών αριθμών – Υπογραφή φύλλων αγώνα)
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 09:45 στο χώρο του δημαρχείου
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30πμ για όλες τις κατηγορίες μαζί
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 71 χλμ. (Προεκκίνηση 10χλμ. και αγωνιστικό μέρος 61 χλμ.)
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 14:30 μετά τον τερματισμό των 3 πρώτων από κάθε κατηγορία, στην πλατεία στο σημείο εκκίνησης

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 7ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Πλατεία Άρεως. Η διαδρομή των πρώτων 10 χλμ. θα διεξαχθεί με προπομπό.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 61 χλμ. Κατεύθυνση Β.Δ. προς Ε.Ο. Τρίπολης-Πύργου, στο 10ο χλμ στροφή αριστερά προς Πύργο-Ελεύθερο-Αρχ. Ολυμπία, 25χλμ Λεβίδι, 32 χλμ Βλαχέρνα, 43χλμ στροφή αριστερά προς Αλωνίσταινα, 52χλμ Αλωνίσταινα, 64χλμ Δαβιά, 71χλμ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Είσοδος Σιλίμνας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 7ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές-αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου Ε.Ο.Π., στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (-κη) 19 ετών (γενν.2004) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 11/6/2023, το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και έγκυρη ιατρική βεβαίωση ή κάρτα υγείας από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.

Απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη, αυστηρά ποδηλατική ενδυμασία για όλους, ποδήλατο κούρσα με πετάλια cleats ή καλουπιέδες και ποδηλατικό ΚΡΑΝΟΣ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2023 να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή εδώ τη φόρμα.

Ενώ οι συμμετέχοντες που έχουν ΜΟΝΟ δελτίο Π.Ε.Π.Α. ενήμερο για το 2023 και η κατηγορία SPORTIVE να δηλώσουν εδώ.

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών έως και την Τετάρτη 07/06/2023 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου).

Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 29/5/2023, 5/6/2023 από τις 20:30μμ-22:00μμ.

Επιστροφή του παράβολου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ποσό συμμετοχής: 25 ευρώ (ΕΟΠ)
Ποσό συμμετοχής: 20 ευρώ (ΠΕΠΑ & SPORTIVE)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Στην πλατεία Άρεως, στον χώρο της εκκίνησης, από τις 9:00 π.μ. έως και 10:00 π.μ. πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργεί μόνο για την παραλαβή των αριθμών, την υπογραφή στα φύλλα αγώνων και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών (δελτία, κάρτα υγείας κλπ.)

Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή (ή ιατρικής βεβαίωσης από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ για τους Sportive) είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα.

Χωρίς τη φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης για την κατηγορία Sportive) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.

Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα με την αγωνιστική εμφάνιση και τους αριθμούς τοποθετημένους.

Οι αγωνιστικοί αριθμοί της πλάτης θα τοποθετηθούν ως εξής:

Ο ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΝΩ ΛΟΞΩΣ ΔΕΞΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Την Κυριακή 11/06/2023 ώρα 09:45 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο αγώνας διεξάγεται με τον Κανονισμό Αγώνων της Ε.Ο.Ποδηλασίας και τους Κανονισμούς Δρόμου της UCI.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Κίνηση αθλητών: Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.

Όριο Χρόνου ολοκλήρωσης αγώνα: 3 ½ ώρες (από την έναρξη του αγωνιστικού κομματιού του αγώνα).

Εξοπλισμός: Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

Τεχνική βοήθεια-Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σταθερά σημεία υδροδοσίας τα οποία θα ανακοινωθούν από τον διοργανωτή.

Η υδροδοσία – τεχνική βοήθεια θα γίνεται από ουδέτερα οχήματα και θα επιτρέπεται με την άδεια του Αλυτάρχη σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και της UCI. Τα οχήματα συνοδεία θα φέρουν ειδική σήμανση, που θα παρέχει ο διοργανωτής.

Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Θα γίνουν για τις κατηγορίες ΑΝΔΡΕΣ (ELITE/U23), ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ ΑΝΔΡΕΣ ανά ηλικιακή κατηγορία [(30-39 ετών), (40-44 ετών), (45-49 ετών), (50-54 ετών), (55-59 ετών), (60-64 ετών) και (65+)] και SPORTIVE.

Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:

1ος: Κύπελλο-χρυσό μετάλλιο-δίπλωμα
2ος: Αργυρό μετάλλιο-δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο-δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος δίπλωμα (μόνο για τις κατηγορίες Μάστερς 30-39 ετών και Sportive)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα γίνουν στην Πλατεία Άρεως στις 14:30 (από σημείο τερματισμού – Σιλίμνα 5χλμ κατηφόρας) εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι τερματισμοί των 3 καλύτερων σε κάθε υπό-κατηγορία.

Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται τους απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

Όσοι δεν φοράνε την αθλητική τους ενδυμασία, δεν θα ανεβαίνουν στο βάθρο για να λάβουν το μετάλλιό τους.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ

Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Γεώργιος Καλαπόδης (κριτής ΕΟΠ), 6931111726

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και
επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 7ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Για να δείτε τις οικονομικά ενήμερες συμμετοχές, πατήστε εδώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

1 2 3 4

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 7ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2023

Για τη φωτογραφική κάλυψη της ημέρας από τον Πέτρο Γκότση, παρακαλώ δείτε εδώ.

ΧΟΡΗΓΟΙ: GATSOULIS BIKES – (Cannondale, continental, SRAM, Magene, ABUS), ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, SOUMAS ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, Z – BIKE TOOLS, HJC helmets, ENDURA, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ηλεκτρολογικό υλικό, Digital IQ, MOTORENT, My athlete.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό “MBike”

Επίσημη ιστοσελίδα: pepa.gr

Previous Article

75th Critérium du Dauphiné 2023: 4-11 Ιουνίου | Αποτελέσματα & Highlights

Next Article

86th Tour de Suisse 2023: 11-18 Ιουνίου | Αποτελέσματα & Highlights

You might be interested in …