24/06/2024
Expand search form

33η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ: 8 Οκτωβρίου 2022 | Πληροφορίες, Συμμετοχές, Αποτελέσματα

33η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ: 8 Οκτωβρίου 2022 | Πληροφορίες & Συμμετοχές

Για την 34η Σπαρτακιάδα που θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ.

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών διοργανώνει την 33η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στις κατηγορίες:

  • Ανδρών 30 ετών (1992) και άνω και
  • Γυναικών από 25 ετών (1997) και άνω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ 33ης ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 8 Οκτωβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:30 π.μ. εμπρός από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στο Άγαλμα του Λεωνίδα εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 33ης ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ (257 χλμ)

ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Εμπρός από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφόρος Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών / Κορίνθου – Κόρινθος – Π.Ε.Ο. Κορίνθου / Άργους – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη τερματισμός (Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης).

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Μετά την πρώτη στάση ανασυγκρότησης στην Κόρινθο, το ελεύθερο θα δοθεί εν κινήσει στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους κοντά στη διασταύρωση της Ακροκορίνθου κατόπιν εντολής του Αλυτάρχη, σε σημείο που θα θεωρηθεί κατάλληλο ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΕΛΕΓΧΟΥ: Θα διεξαχθούν ανεφοδιασμοί στην Κόρινθο (76ο χλμ. – στάση 15 λεπτών), τους Μύλους (150ο χλμ.), και την Τρίπολη (195ο χλμ.) και έλεγχοι (control) σε δύο σημεία της διαδρομής:

α) Στους Μύλους και

β) Λίγο πριν την είσοδο της πόλης – στην Τρίπολη

Στα σημεία ελέγχου όλοι οι ποδηλάτες θα πρέπει να φροντίζουν για το σφράγισμα της κάρτας τους με δική τους ευθύνη. Κατά τον τερματισμό, οφείλουν να παραδώσουν την κάρτα τους στη γραμματεία για να καταγραφεί η ώρα τερματισμού.

Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, ο δικαιούχος, μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αλλά δεν θα καταγραφεί ως τερματίσας.

Σημειώνεται ότι το σημείο ανεφοδιασμού/ελέγχου της Τρίπολης θα είναι ανοιχτό μέχρι την 5 μ.μ. οπότε και θεωρείται έγκυρη η διέλευση των ποδηλατών μόνο μέχρι αυτή την ώρα.

Από την ώρα αυτή και μετά, οι κάρτες συμμετοχής θα παραδίδονται – εφόσον ζητηθούν – στη διοργάνωση και η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνεται με δική τους ευθύνη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 33η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλα τα μέλη ΠΕΠΑ ή αθλητές – αθλήτριες με Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2022 και έχουν λάβει μέρος και έχουν τερματίσει εντός ορίου χρόνου σε ΔΥΟ αγώνες αντοχής μέσα στο έτος 2022 καθώς και οι Super Randonneurs 2022 οι οποίοι πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη (εντός τριμήνου) ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή να έχουν δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2022.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όπως αναγράφονται στο επίσημο site της Π.Ε.Π.Α. – μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας σε όλα της τα πεδία την ειδική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που θα βρουν εδώ για την «33η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ έως τις 3/10/2022.

Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής, μπορεί να γίνει στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου).

Για καταθέσεις μέσω Internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ έως 3/10/2022 καθώς και στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 19/9 και 26/9 από τις 20:00 έως τις 22:00.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 20 ευρώ.
  • Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη της Π.Ε.Π.Α. ανέρχεται στα 75 ευρώ.
  • Για το λεωφορείο (με μπαγκαζιέρα) επιστροφής το κόστος είναι 20 ευρώ το άτομο και θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση των χρημάτων μαζί με τη δήλωση συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ της εκδήλωσης)

Την Τρίτη 4/10/2022 και ώρα 21:00 μ.μ. στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ώρα 07:00 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασίας δρόμου, στο ελεύθερο μέρος σύμφωνα με τον ΚΟΚ και τους ειδικούς κανονισμούς της Π.Ε.Π.Α.

Η χρήση κράνους και η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ κ.λ.π.) θεωρείται απαραίτητη.

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού.

Ως όριο προθεσμίας τερματισμού ορίζονται οι 12 ώρες από την επίσημα καταγεγραμμένη ώρα εκκίνησης.

Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σας ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και έχει δοθεί σε αυτά ο ειδικός αριθμός σειράς από τη διοργάνωση.

Απαγορεύεται η συνοδεία συμμετεχόντων με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή. Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής. Η προτεραιότητα των ΙΧ θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα συνοδεύουν.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3 ΑΤΟΜΑ!

Η πιθανή τροφοδοσία / υδροδοσία από τα αυτοκίνητα συνοδείας στη διαδρομή Αθήνα – Κόρινθος, επιτρέπεται ΜΟΝΟ στο τέλος του group, με ευθύνη του συμμετέχοντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Οι αριθμοί συμμετοχής θα μπουν αυστηρά ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ.
  • Το ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
  • Οι αριθμοί συμμετοχής για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. είναι οι ίδιοι με αυτούς που συμμετέχετε στους αγώνες κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο την εκδήλωση, χωρίς ποινή, θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν εκτός χρόνου θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Οι απονομές θα γίνουν με τον τερματισμό των αθλητών στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Σε περίπτωση αλλαγής του χώρου απονομών, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τον διοργανωτή.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Γιώργος Καλαπόδης

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στην εκδήλωση, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

H απόρριψη συμμετέχοντα από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, το κάνουν με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια υλικού, ενδυμάτων κλπ.

Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους συμμετέχοντες σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

Απαγορεύεται ρητά για οποιονδήποτε λόγο η βοήθεια για την κίνηση του συμμετέχοντα κατά την εκδήλωση, όπως το σπρώξιμο ή ρυμούλκηση / τράβηγμα του συμμετέχοντα από άλλο μέσο ή εξωτερικό παράγοντα επιπρόσθετο της δικής του σωματικής δύναμης.

Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή ενστάσεις ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της αγωνόδικου επιτροπής. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εγγράφως και να δοθούν στον αλυτάρχη αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει από την αγωνόδικο επιτροπή ποινή αποκλεισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά από οποιαδήποτε εκδήλωση και αγώνα).

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΑΘΛΟΘΕΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Δήμος Σπάρτης, Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών, Δ.Δ. Φάριδος

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό MBike

ΕΤΗΣΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Gatsoulis Bikes, Z-BIKE TOOLS, SOUMAS ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, ENDURA, MyAthlete, Fast&Up

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 33ης ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ

Fullscreen Mode

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 33ης ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ 2022

Fullscreen Mode

Περισσότερες πληροφορίες: pepa.gr

Previous Article

7ος ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2022 – Ατομική Χρονομέτρηση & Gran Fondo

Next Article

Τι Ποδήλατο να Πάρω; Ο Οδηγός Που θα σε Βγάλει από τη Δύσκολη Θέση

You might be interested in …