24/06/2024
Expand search form

8ος ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023, 1 & 2 Ιουλίου – Ατομική Χρονομέτρηση & Αντοχή

8ος ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023, 1 & 2 Ιουλίου – Ατομική Χρονομέτρηση & Αντοχή
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ – 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Ο Π.Ο.Κ. ΑΝΕΜΟΣ και η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών συνδιοργανώνουν το Σάββατο 1/7/2023, ΑΓΩΝΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ στις αγωνιστικές κατηγορίες Έφηβοι, Παίδες,Νεανίδες, Κορασίδες, Μάστερς (Άνδρες και Γυναίκες) και Sportive (Α-Γ) στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας στην Αφράτη, παράλληλα στον ποταμό Λήλαντα.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π.

Η συμμετοχή στοv αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στις 1/7/2023 ΔΕΝ δίνει πρόκριση για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2023.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 1 Ιουλίου 2023
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 15:30 και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έλεγχο δελτίων και καρτών υγείας, παραλαβή Αγωνιστικών αριθμών – Υπογραφή φύλλων αγώνα.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 16:15 στον χώρο της εκκίνησης
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 17:00 για Κορασίδες, και στην συνέχεια διαδοχικά Παίδες, Νεάνιδες, Sportive Γυναίκες, Μάστερς Γυναίκες, Sportive Άνδρες, Masters Δ, Γ, Β, Α) και Έφηβοι.
Εκκινήσεις ανά ένα λεπτό, με ενδεχόμενα μεγαλύτερα χρονικά διαλλείματα μεταξύ των κατηγοριών.
Το τελικό πρόγραμμα/Σειρά Εκκίνησης θα ανακοινωθεί μετά την λήξη των συμμετοχών.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 20 χλμ. (με επιστροφή στο σημείο εκκίνησης) για όλες τις κατηγορίες πλην Παίδων και Κρασίδων, όπου η απόσταση είναι 10χλμ. Για τις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο αναστροφής.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Μετά το τέλος του αγώνα στο σημείο εκκίνησης.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ TT

Εκκίνηση στο σημείο διασταύρωσης της επαρχιακής οδού Χαλκίδας-Μονοδρίου με την επαρχιακή οδό αριστερά του ποταμού Λήλα στο σημείο της γέφυρας με κατεύθυνση προς το χωριό Πίσσωνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ TT

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές-αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου Ε.Ο.Π., στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (-κη) 19 ετών (γενν.2004) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα, το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και έγκυρη ιατρική βεβαίωση ή κάρτα υγείας από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο Ε.Ο.Π. για το 2023 στην κατηγορία Sportive.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΤ

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2023 να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτήν εδώ τη φόρμα.

Ενώ οι συμμετέχοντες που έχουν ΜΟΝΟ δελτίο Π.Ε.Π.Α. ενήμερο για το 2023 και η κατηγορία SPORTIVE/OPEN να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτήν τη φόρμα.

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών: Τετάρτη 28/6/2023 και ώρα 23:59.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΤ

 • 20 ευρώ για ΜΗ ΜΕΛΗ
 • 15 ευρώ για τα ΜΕΛΗ ΠΕΠΑ
 • 10 ευρώ για κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τους συμμετέχοντες ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ του 8ου Γύρου ΧΑΛΚΙΔΟΣ υπάρχει ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ, ήτοι:

 • ΜΗ ΜΕΛΗ: 45€
 • ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Α.: 30€

Το παράβολο/α πρέπει να έχει καταβληθεί έως και την: Τετάρτη 28/06/2023 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου).

Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 19/6/2023, 26/6/2023 από τις 20:30μμ – 22:00μμ.

Επιστροφή του παράβολου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Από ώρα 15:30 στο σημείο εκκίνησης. Η λειτουργία της Γραμματείας, αφορά την προσκόμιση δελτίων Ε.Ο.Π. από τους Αρχηγούς των Ομάδων, την επίδειξη απαραίτητων δικαιολογητικών (κάρτα υγείας, βεβαίωση Ιατρού κλπ) και την υπογραφή στο φύλλο αγώνα.Η επίδειξη ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και Κάρτας υγείας αθλητή ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΑ είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης για την κατηγορία Sportive) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.
Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα, αφού έχουν ολοκληρώσει τον τεχνικό έλεγχο, και θα υπογράφουν στο φύλλο αγώνα, αφού φέρουν την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΤ

Θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της εκκίνησης το Σάββατο 1/7/2023 στις 16:15.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ ΤΤ

Ο αγώνας διεξάγεται με τον Κανονισμό Αγώνων της ΕΟΠ, και τους κανονισμούς της UCI σχετικά με την Ατομική Χρονομέτρησης Δρόμου και τον αγωνιστικό εξοπλισμό. Σε ισχύ και ο Κανονισμός Μικρών Κατηγοριών της Ε.Ο.Ποδηλασίας για τους Παίδες και τις Κορασίδες

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Βάση Κανονισμών, ο αγωνιστικός αριθμός (1) θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της μπλούζας στις τσέπες.

Δεν επιτρέπονται οχήματα συνοδείας. Θα υπάρχει σταθερό σημείο τεχνικής βοήθειας, το οποίο θα ανακοινωθεί.

Για τις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων θα ισχύσει το μέγιστο ανάπτυγμα της κατηγορίας τους 7,63 (προτεινόμενος συνδυασμός 50Χ14).

Τεχνικός έλεγχος εξοπλισμού 15’ πριν τον χρόνο εκκίνησης κάθε αθλητή (-τριας). Μετά τον έλεγχο ο αθλητής υπογράφει το φύλλο αγώνα και παραμένει στον χώρο εκκίνησης.

Κίνηση αθλητών: Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως:

Έφηβοι, Νεανίδες, Παίδες, Κορασίδες, Μάστερς [Α (30- 39), Β1 (40-44), Β2 (45-49), Γ1 (50-54), Γ2 (54-59), Δ1 (60-64), Δ2 (65+), Μάστερς Θ (Γυναίκες)] και Sportive.

Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:

 • 1ος: Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
 • 2ος: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
 • 3ος: Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
 • 4ος, 5ος, 6ος – Δίπλωμα (ισχύει μόνο για τις κατηγορίες Μάστερ Α και Sportive)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΤ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο σημείο εκκίνησης μετά το τέλος του αγώνα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ

Θα ανακοινωθεί

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Καλαπόδης Γεώργιος, τηλ. 6931111726

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΤ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΤ ΧΑΛΚΙΔΑ 2023
ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΤ ΧΑΛΚΙΔΑ 2023

ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ TT

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΤ

Για live αποτελέσματα του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, πατήστε εδώ.

Τα τελικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

Fullscreen Mode

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 8ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΤ

Για τις φωτογραφίες του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης του 8ου ποδηλατικού γύρου Χαλκίδας, πατήστε εδώ.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΝΤΟΧΗ – 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Π.Ο.Κ. ΑΝΕΜΟΣ και η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), συνδιοργανώνουν τον «8ο Ποδηλατικό Γύρο Χαλκίδας 2023» στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας την Κυριακή 2/7/2023, στις αγωνιστικές κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων, Μάστερς Ανδρών και Μάστερς Γυναικών, και Sportive αθλητών (με ή χωρίς αγωνιστικό δελτίο) με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π για τις κατηγορίες Masters Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση μετράει στη βαθμολογία κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α. και δίνει πρόκριση για την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ του 2023».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2 Ιουλίου 2023
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 9:00-10:00 Παραλαβή Αγωνιστικών αριθμών, Υπογραφή φύλλων αγώνα
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 09:45 στον χώρο της εκκίνησης, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30πμ για όλες τις κατηγορίες μαζί.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 82 χλμ. (Προεκκίνηση 4χλμ. και αγωνιστικό μέρος 78 χλμ.)
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 14:30 μετά τον τερματισμό των 3 πρώτων από κάθε κατηγορία στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, στο σημείο εκκίνησης.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΟΧΗΣ

Προβλήτα Αγ. Νικολάου (Παραλία Χαλκίδας)-Δροσιά-Παραλία Ανθηδώνας-Μουρίκι-Πλατανάκι-Ανθηδώνα-Κρόνια-Ριτσώνα-Βαθύ-Γλύφα-Χαλκίδα(τερματισμός).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου Ε.Ο.Π., στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (–κη) 19 ετών (γενν. 2004) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 2/7/2023, το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και έγκυρη ιατρική βεβαίωση, ή κάρτα υγείας από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο Ε.Ο.Π. για το 2023, στην κατηγορία Sportive.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2023 να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτήν εδώ τη φόρμα.

Ενώ οι συμμετέχοντες που έχουν ΜΟΝΟ δελτίο Π.Ε.Π.Α. ενήμερο για το 2023 και η κατηγορία SPORTIVE/OPEN να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτήν τη φόρμα.

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών: Τετάρτη 28/6/2023 και ώρα 23:59.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΟΧΗΣ

Ποσό συμμετοχής: 30 ευρώ για ΜΗ ΜΕΛΗ και 20 ευρώ για τα ΜΕΛΗ ΠΕΠΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τους συμμετέχοντες ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ του 8ου Γύρου ΧΑΛΚΙΔΟΣ υπάρχει ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ, ήτοι:

 • ΜΗ ΜΕΛΗ: 45€
 • ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Α.: 30€

Το παράβολο/α πρέπει να έχει καταβληθεί έως και την Τετάρτη 28/06/2023 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου).

Για καταθέσεις μέσω Internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ.

Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 19/6/2023, 26/6/2023 από τις 20:30μμ-22:00μμ.

Επιστροφή του παράβολου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Στην Προβλήτα Αγίου Νικολάου, Παραλία Χαλκίδας στον χώρο της εκκίνησης, από τις 9:00 π.μ. έως και 10:00 π.μ. πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργεί μόνο για κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών (δελτία, κάρτα υγείας κλπ.) την παραλαβή των αριθμών, την υπογραφή στα φύλλα αγώνων και η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή (ή ιατρικής βεβαίωσης από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ για τους Sportive) είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης για την κατηγορία Sportive) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.

Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα με την αγωνιστική εμφάνιση και τους αριθμούς τοποθετημένους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Την Κυριακή 2/07/2023 ώρα 09:45 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο αγώνας διεξάγεται με τον Κανονισμό Αγώνων της ΕΟΠ, και τους κανονισμούς της UCI σχετικά με τους αγώνες δρόμου και “ποδηλασίας για όλους”.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Εξοπλισμός: Απαιτείται αυστηρά ποδηλατική ενδυμασία για όλους, ποδήλατο κούρσα με πετάλια cleats ή καλουπιέδες και ποδηλατικό ΚΡΑΝΟΣ. Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

Κατάταξη: Σε αγώνες (όλα τα αγωνίσματα), με κοινή εκκίνηση πολλών κατηγοριών σε ίδιο χρόνο, και που περιλαμβάνουν εκτός από αθλητές σωματείων, αθλούμενους χωρίς ή με δελτίο (Sportive), η κατάταξη που θα λαμβάνεται υπόψη για την αξιολόγηση των αθλητών (και κατά συνέπεια και η σύνταξη/συμπλήρωση του φύλου αγώνα) είναι μία ενιαία για Άνδρες (όλες οι επιμέρους κατηγορίες) και αντίστοιχα μια για Γυναίκες (όλες οι επιμέρους κατηγορίες).

Oι αγωνιστικοί αριθμοί της πλάτης θα τοποθετηθούν ως εξής: Ο ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΝΩ ΛΟΞΩΣ ΔΕΞΙΑ

Κίνηση αθλητών: Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.

Όριο χρόνου ολοκλήρωσης αγώνα: 3 ½ ώρες (από την έναρξη του αγωνιστικού κομματιού του Αγώνα).

Τεχνική βοήθεια – Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σημεία υδροδοσίας τα οποία θα ανακοινωθούν από τον διοργανωτή. Η υδροδοσία θα επιτρέπεται με την άδεια του Αλυτάρχη και θα σταματήσει στα τελευταία 20 χιλιόμετρα από τον τερματισμό. Η υδροδοσία – τεχνική βοήθεια θα γίνεται από ουδέτερα οχήματα και θα επιτρέπεται με την άδεια του Αλυτάρχη σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI. Τα οχήματα συνοδεία θα φέρουν ειδική σήμανση, που θα παρέχει ο διοργανωτής. Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Θα γίνουν για τις κατηγορίες: ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΜΑΣΤΕΡΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡΣ ΑΝΔΡΕΣ ανά ηλικιακή κατηγορία [(30-39 ετών), (40-44 ετών), (45-49 ετών), (50-54 ετών), (55-59 ετών), (60-64 ετών) και (65+)] και SPORTIVE.

Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:

 • 1ος: Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
 • 2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
 • 3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα
 • 4ος, 5ος, 6ος δίπλωμα (μόνο για τις κατηγορίες Μάστερς 30-39 ετών και Sportive)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο της εκκίνησης (Προβλήτα αγίου Νικολάου) εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι τερματισμοί των 3 πρώτων σε κάθε υπό κατηγορία.

Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται τους απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

Όσοι δεν φοράνε την αθλητική τους ενδυμασία, δεν θα ανεβαίνουν στο βάθρο για να λάβουν το μετάλλιό τους.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ

Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Γεώργιος Καλαπόδης, 6931111726

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

8ος ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023, 1 & 2 Ιουλίου – Ατομική Χρονομέτρηση & Αντοχή
8ος ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023, 2 Ιουλίου – ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ: GATSOULIS BIKES – (Cannondale, continental, SRAM, Magene, ABUS), ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, SOUMAS ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, HJC helmets, ENDURA, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ-ηλεκτρολογικό υλικό, Digital IQ, MOTORENT, My athlete

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό “MBike”

ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΟΧΗΣ

Οι οικονομικά ενήμερες συμμετοχές όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την Π.Ε.Π.Α. στις 28/06/23 είναι εδώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΝΤΟΧΗ

Για live αποτελέσματα του αγώνα αντοχής, πατήστε εδώ.

Τα τελικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

Fullscreen Mode
Previous Article

86th Tour de Suisse 2023: 11-18 Ιουνίου | Αποτελέσματα & Highlights

Next Article

110th Tour de France: 1 – 23 Ιουλίου 2023 | Info & Highlights

You might be interested in …