24/04/2024
Expand search form

6ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης – 12 Ιουνίου 2022, 10:30πμ

6ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης - 12 Ιουνίου 2022

Για τον 7ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης 2023 πατήστε εδώ.

Ο Π.Ο. Τρίπολης και η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών με την συμβολή του Δήμου Τρίπολης, συνδιοργανώνουν τον 6ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης – 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης την Κυριακή 12/06/2022, στις αγωνιστικές κατηγορίες Ανδρών 17+ (Elite, Νέοι και Έφηβοι), Γυναικών (Elite, Νέες και Νεάνιδες), Μάστερς και Sportive.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
Για τα μέλη της ΠΕΠΑ, η συμμετοχή στον αγώνα δίνει πρόκριση για την Σπαρτακιάδα. Η συμμετοχή στην κατηγορία Sportive, δεν δίνει πρόκριση για την Σπαρτακιάδα. Ο χρόνος πρόκρισης για την Σπαρτακιάδα δεν συμπίπτει με τον χρόνο ολοκλήρωσης του αγώνα.

6ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης – 12 Ιουνίου 2022, 10:30πμ
6ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης – 12 Ιουνίου 2022, 10:30πμ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12 Ιουνίου 2022
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30πμ για όλες τις κατηγορίες μαζί
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 71 χλμ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Πλατεία Άρεως, Τρίπολη. Προεκκίνηση 10 χλμ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 61χλμ. Κατεύθυνση Β.Δ. προς Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, στο 10ο χλμ στροφή αριστερά προς Πύργο – Ελεύθερο – Αρχ. Ολυμπία, 25χλμ Λεβίδι, 32 χλμ Βλαχέρνα, 43χλμ στροφή αριστερά προς Αλωνίσταινα, 52χλμ Αλωνίσταινα, 64χλμ Δαβιά, 71χλμ. Τερματισμός (είσοδος Σιλίμνας).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ, στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο.

Στην κατηγορία Sportive/Open μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος (–κη) άνω των 18 ετών, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 12/6/2022 το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και ιατρική βεβαίωση από ιατρό καρδιολόγο, εκδιδομένη εντός του 2022, που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.

Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή (ή ιατρικής βεβαίωσης για τους Sportive) είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς τη φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης για την κατηγορία Sportive) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παραβόλου συμμετοχής.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο Ε.Ο.Π. για το 2022, στην κατηγορία Sportive.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη λίστα με τις οικονομικά ενημέρες συμμετοχές στον 60 Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2022 να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή εδώ την ηλεκτρονική φόρμα ενώ οι συμμετέχοντες που έχουν ΜΟΝΟ δελτίο Π.Ε.Π.Α. ενήμερο για το 2022 και η κατηγορία SPORTIVE να δηλώσουν σε αυτή την ηλεκτρονική φόρμα έως και την Τετάρτη 08/06/2022 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 075/001312-92, IBAN:GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου). Για καταθέσεις μέσω Internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ποσό συμμετοχής:

  • 15 ευρώ για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α.
  • 25 ευρώ για τα μη μέλη

Πληρωμή παραβόλου μπορεί να γίνει και στο ΝΕΟ γραφείο της Π.Ε.Π.Α. (Γρηγορίου Κυδωνιών 8, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής 143 42, ισόγειο) τις Δευτέρες έως και 06/06/2022 και ώρα 20:30μμ -22:00μμ.

Επιστροφή του παραβόλου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Στην πλατεία Άρεως, στον χώρο της εκκίνησης, ώρα 9:00.

Την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργεί μόνο για την παραλαβή των αριθμών καθώς και επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών (δελτία, κάρτα υγείας κλπ.). Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή (ή ιατρικής βεβαίωσης για τους Sportive) είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης για την κατηγορία Sportive) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παραβόλου συμμετοχής.

Υπογραφή στα φύλλα αγώνα, ως και 15’ πριν την εκκίνηση, με την αγωνιστική εμφάνιση και τους αριθμούς τοποθετημένους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπουν αριστερά κάτω και λοξώς δεξιά πάνω.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Την Κυριακή 12/06/2022 ώρα 09:00πμ στο χώρο της εκκίνησης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Εξοπλισμός: Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

Κίνηση αθλητών: Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.

Όριο Χρόνου ολοκλήρωσης αγώνα: Το όριο χρόνου, προκειμένου κάποιος να λάβει κατάταξη είναι 3 ½ ώρες.

Ανάπτυγμα ανά κατηγορία: δεν θα υπάρχει περιορισμός στο ανάπτυγμα των Εφήβων και Νεανίδων, δεδομένης της κοινής κατάταξης με Άνδρες και Γυναίκες Ελίτ, αντίστοιχα.

Τεχνική βοήθεια – Τροφοδοσία: Λόγω της μικρής διαδρομής η υδροδοσία θα ανοίξει στο 30ο χλμ και θα ολοκληρωθεί στο 41ο, εκτός και αν ο Αλυτάρχης αποφασίσει διαφορετικά (λόγω καιρικών/θερμοκρασιακών συνθηκών που θα επικρατούν την ημέρα του αγώνα). Θα υπάρχουν σταθερά σημεία υδροδοσίας από τη διοργάνωση που θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν τον αγώνα.

Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, ένα ανά σωματείο, εφόσον ο συνοδός είναι κάτοχος δελτίου ΕΟΠ (team staff) και γνώστης των κανονισμών.

Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με μοτοσικλέτες καθώς και με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί από ομάδες. Δεν επιτρέπεται η συνοδεία – παροχή τεχνικής βοήθειας σε sportive, πλην από οχήματα ουδέτερου σέρβις της διοργάνωσης.

Τα οχήματα συνοδεία θα φέρουν ειδική σήμανση και αρίθμηση, που θα παρέχει ο διοργανωτής.

Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως:

  1. Άνδρες (17-18, 19-29, 30–39, 40–44, 45-49, 50–54, 55-59 ετών, 60-64 και 65+ ετών)
  2. Γυναίκες (17-18, 19 ετών και άνω)
  3. Sportive

Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:

  • 1ος: Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο
  • 2ος: Αργυρό μετάλλιο
  • 3ος: Χάλκινο μετάλλιο
  • 4ος – 5ος – 6ος δίπλωμα, μόνο για τις κατηγορίες Ανδρών 30-39, Γυναικών 17-18, 19+ και Sportive

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα γίνουν στην Πλατεία Άρεως (από σημείο τερματισμού – Σιλίμνα 5χλμ κατηφόρας) εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι τερματισμοί των 3 καλύτερων σε κάθε υπό κατηγορία, στις 14:00.

Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Γεώργιος Καλαπόδης, 6931111726

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην
διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2022

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf τα αποτελέσματα του 6ου Ποδηλατικού Γύρου Τρίπολης.

Previous Article

85th Tour de Suisse: 12-19 Ιουνίου 2022 | Info & Highlights

Next Article

109th Tour de France: 1 – 24 Ιουλίου 2022 | Info & Highlights

You might be interested in …