25/06/2024
Expand search form

16ος Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας 2024: 23 Ιουνίου | Πληροφορίες

15ος Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας 2023: 28 Μαΐου | Πληροφορίες & Αποτελέσματα

 

16ος ΓΥΡΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 2024: 23 Ιουνίου

1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Ο Πανερυθραϊκός και η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών με την έγκριση της Ε.Ο.Ποδηλασίας και με την συμβολή του Δήμου Νεμέας, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 23/06/2024 ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ στο αγώνισμα της ΑΝΤΟΧΗΣ – GRAN FONDO που υπάγεται στην κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας με την ονομασία «16ος Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας 2024».

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

  • ΑΝΔΡΩΝ (ΕΛΙΤ-Κ23)
  • ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΕΛΙΤ-Κ23)
  • ΕΦΗΒΩΝ
  • ΝΕΑΝΙΔΩΝ
  • ΜΑΣΤΕΡΣ (Άνδρες και Γυναίκες) και
  • SPORTIVE

Για την κατηγορία sportive είναι υποχρεωτική η έκδοση δελτίου Sportive. Για  οποιονδήποτε αθλούμενο ΔΕΝ έχει δελτίο Sportive, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την έκδοσή του είναι μέχρι και τις 13/6/2024, αλλιώς δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα!

3. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει  βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π ως ενιαία κατάταξη για Άνδρες (ανεξαρτήτου κατηγορίας) και Γυναίκες, αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη διοργάνωση μετράει στην βαθμολογία κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α. και δίνει πρόκριση για την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ του 2024».

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Ιουνίου 2024
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 9:00-9:30 – Παραλαβή Αγωνιστικών αριθμών 9:30-10:15 – Υπογραφή φύλλων αγώνα από τους αθλητές, οι οποίοι θα προσέρχονται με την αθλητική τους ενδυμασία και τα νούμερά τους φορεμένα.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 09:45 – στον χώρο του δημαρχείου
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30 π.μ. για όλες τις κατηγορίες μαζί.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 70,5 χλμ. (Προεκκίνηση 8χλμ. και αγωνιστικό μέρος 62,5 χλμ.)
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Δημαρχείο Νεμέας
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πάνω πλατεία στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 14:30 μετά τον τερματισμό των 3 πρώτων από κάθε κατηγορία, μπροστά στο δημαρχείο

5. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Δημαρχείο Νεμέας (Προεκκίνηση) – Αηδόνια κάτω πλατεία (Εκκίνηση) Γαλατά-Ασπρόκαμπος-Καλλιάνοι-Στυμφαλία-Καρτέρι-Λαύκα-Κάμπος-Σκοτεινή-Πλατάνι-Γαλατά-Αηδόνια.

6. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές/αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου Ε.Ο.Π., στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος/κη 17 ετών (γενν.2004) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα το ΔΕΛΤΙΟ SPORTIVE το οποίο εκδίδεται από την ΕΟΠ και έγκυρη ιατρική βεβαίωση ή κάρτα υγείας από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη. Απαιτείται αυστηρά ποδηλατική ενδυμασία για όλους, ποδήλατο κούρσα με πετάλια cleats ή καλουπιέδες και ποδηλατικό ΚΡΑΝΟΣ.

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2024 (συμπεριλαμβανομένου και της κατηγορίας Sportive) να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα εγγραφής αθλητών Π.Ε.Π.Α. & ΕΟΠ. Τελευταία ημερομηνία εγγραφών έως και την: Τετάρτη 19/06/2024 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:

IBAN: GR6501100750000007500131292

όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου). Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες από τις 20:30μμ-22:00μμ. Επιστροφή του παράβολου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΜΗ-ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Α.: 30 ευρώ
ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Α.: 20 ευρώ

7. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Μπροστά από το Δημαρχείο, στον χώρο της εκκίνησης, από τις 9:00 π.μ. έως και 10:15 π.μ. πριν την εκκίνηση του αγώνα. Την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργεί μόνο για την παραλαβή των αριθμών, την υπογραφή στα φύλλα αγώνων και κατάθεση των απαραίτητων  δικαιολογητικών (δελτία, κάρτα υγείας κ.λπ.)
Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή (ή ιατρικής βεβαίωσης από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ για τους Sportive) είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής. Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα με την αγωνιστική εμφάνιση και τους αριθμούς τοποθετημένους.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο Ε.Ο.Π. για το 2024, στην κατηγορία Sportive.

8. ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ/Ενημέρωση συμμετεχόντων:
Τεχνική Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Νεμέας, την Κυριακή 23/6/2024 ώρα 09:45 π.μ. κοντά στον χώρο της εκκίνησης

9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για την Ποδηλασία Δρόμου και Ποδηλασία για όλους.

10. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Οι αγωνιστικοί αριθμοί της πλάτης θα τοποθετηθούν ως εξής:
Ο ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΝΩ ΛΟΞΩΣ ΔΕΞΙΑ
Κίνηση αθλητών: Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
Όριο Χρόνου ολοκλήρωσης αγώνα:  4 ώρες
Εξοπλισμός: Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

Τεχνική βοήθεια-Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σημεία υδροδοσίας τα οποία θα ανακοινωθούν από τον διοργανωτή. Η υδροδοσία θα επιτρέπεται με την άδεια του Αλυτάρχη και θα σταματήσει στα τελευταία 20 χιλιόμετρα από τον τερματισμό. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με μοτοσικλέτες καθώς και με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί. Τα οχήματα συνοδεία θα φέρουν ειδική σήμανση, που θα παρέχει ο διοργανωτής. Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως:
ΑΝΔΡΕΣ (ELITE/U23), ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ ΑΝΔΡΕΣ ανά ηλικιακή κατηγορία [(30-39 ετών), (40-44 ετών), (45-49 ετών), (50-54 ετών), (55-59 ετών), (60-64 ετών) και (65+)] και SPORTIVE (όσοι δεν είναι ενήμερα μέλη Π.Ε.Π.Α.).
Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:
1ος: Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος δίπλωμα (μόνο για τις κατηγορίες Μάστερς 30-39 ετών και Sportive)

12. ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μπροστά στο δημαρχείο της Νεμέας στις 14:30
περίπου.

13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

14. ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

15. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ

16. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Γεώργιος Καλαπόδης (κριτής ΕΟΠ), 6931111726

17. ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ:
ΠΕΔΥ Νεμέας Κέντρο Υγείας: Διεύθυνση: Μπολιάρη 18, 20500 Νεμέα Κορινθίας,
Τηλ: 2746360000

18. ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
* Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
* Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
* H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
* Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κ.λπ.

19. Ο αγώνας διεξάγεται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο και τις υγειονομικές συνθήκες συμμετοχής της Ε.Ο.Π. και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 16ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ 2024

Fullscreen Mode

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 16ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ 2024

Φωτογραφική κάλυψη – PETROS GKOTSIS

Επίσημη ιστοσελίδα: pepa.gr

Previous Article

8ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης & TT – 25 & 26 Μαΐου 2024 | Πληροφορίες & Αποτελέσματα

You might be interested in …