14/07/2024
Expand search form

2o Μπαλκόνι στο Αιγαίο με τους ΠΟ.ΦΙ. – Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ποδηλατοβόλτες Φίλων

Ήρθε λοιπόν η πολυπόθητη ώρα, η ώρα των Πο.Φι (Ποδηλατοβόλτες Φίλων).

Mιας παρέας που βρίσκεται περισσότερα από 10 χρόνια στα ερασιτεχνικά ποδηλατικά δρώμενα.

Σε συνεργασία με την Π.Ε.Π.Α μετά το περσινό “δοκιμαστικό” διοργανώνουν το 2ο brevet 200 χλμ “Μπαλκόνι στο Αιγαίο”.

Και γιατί μπαλκόνι? Γιατί θα περάσει από υπέροχα μέρη που θα σας οδηγήσουν στη κορυφή της Κύμης αγναντεύοντας το βαθύ μπλε του Αιγαίου.

Ένα brevet μέτριας δυσκολίας, σκαλοπάτι για τους αρχάριους κι αρκετά βατό για τους έμπειρους χιλιομετροφάγους.

Τι να περιμένετε;

Αρχικά η εκκίνηση γίνεται από το λιμάνι της Ερέτριας και κατευθυνόμαστε προς Αλιβέρι. Λίγη προσοχή βγαίνοντας από το Αλιβέρι στο σημείο που πρέπει να στρίψουμε αριστερά για Γαβαλά ειδάλλως θα βρεθείτε στην Κάρυστο!

Από το Αλιβέρι θα ανέβουμε προς τον Γαβαλά και θα φτάσουμε στη πασίγνωστη πλέον πινακίδα I LOVE KYMI. Λίγα μέτρα πιο κάτω θα σας υποδεχθεί τo πρώτο control.

Κατάβαση έπειτα στην παραλία της Κύμης για να πάρουμε το δρόμο προς Χαλκίδα.

Στη Χαλκίδα θα πάρουμε το δρόμο προς Ριτσώνα και τη γνωστή της πλέον ανάβαση ώστε να συναντήσουμε το 2ο control.

Έπειτα τα υπόλοιπα είναι εύκολα, κατάβαση μέχρι τον Ωρωπό όπου και θα σας περιμένουν στο τερματισμό οι διοργανωτές καθώς και το υπόλοιπο team.

Εκκίνηση το πρωί από το λιμάνι του ΩΡΩΠΟΥ στις 08:30 με το ferry boat για ΕΡΕΤΡΙΑ απ’όπου θα ξεκινήσουμε όλοι στις 09:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ώρα αναχώρησης του ferry boat μπορεί να αλλάξει. Είμαστε σε επαφή με το λιμεναρχείο. Παρακολουθεείτε αυτήν την σελίδα για να ενημερωθείτε. Επίσης θα υπάρχουν ενημερώσεις και στη σελίδα της Π.Ε.Π.Α. και των Πο.Φι. στο Facebook. Όσοι ποδηλάτες έρθουν από την γύρω περιοχή (Χαλκίδας, Ερέτριας, κ.ά) πρέπει να γνωρίζετε ότι το τελευταίο ferry boat από ΩΡΩΠΟ για ΕΡΕΤΡΙΑ αναχωρεί στις 20:30.

Παράβολο συμμετοχής: 10 ευρώ το δε κόστος του μεταλλίου είναι 15 ευρώ.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την 6/3/2024 με παράλληλη κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα. Δικαιούχος είναι η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 10€ ή 25€ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Α. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 6/3/2024.

Για καταθέσεις χωρίς χρεώσεις/προμήθειες μπορείτε να κάνετε καταβολή του ποσού μέσω του συστήματος IRIS (στον αριθμό τηλεφώνου 693-1111-696) αλλά ΜΟΝΟΝ εάν έχετε λογαριασμό στην Eurobank!

Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τη Δευτέρα 4/3/2024 μεταξύ 20:30μμ-22:00μμ.

Επιστροφή του παραβόλου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

IBAN : GR6501100750000007500131292

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Για να κατεβάσετε τη διαδρομή στο bike computer σας από εδώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ PRE-RIDE 01

Ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω τρία σημεία της διαδρομής:

1. Μπαίνοντας στο Γαβαλά (χλμ 33) καθώς και μέσα στο χωριό, υπάρχουν σχάρες με αρκετά μεγάλα ανοίγματα. Κίνδυνος ακούσιου παρκαρίσματος

2. Αφαιρέθηκε ο Οξύλιθος από τη διαδρομή.

3. Στην κάθοδο από Σχηματάρι προς Δήλεσι καθώς και σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αφού βγούμε στην παραλία, έχουν γίνει κάποια έργα υποδομών. Τα έργα μοιάζουν να έχουν ολοκληρωθεί στην ουσία τους, με τη διαφορά ότι προς το παρόν, δεν έχει κριθεί σκόπιμο να μπει και άσφαλτος. Μάτια ανοιχτά, καθώς οι περισσότεροι θα περάσετε βράδυ από το κομμάτι αυτό.

4. Από Σχηματάρι προς Δήλεσι υπάρχουν έργα που έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει γίνει η απαραίτητη ασφαλτόστρωση.

5. Στο χλμ. 95 υπάρχει πηγή πόσιμου νεερού.

6. Τέλος ανάμεσα στο 171χλμ και για δέκα περίπου χιλιόμετρα ίσως να υπάρχουν αδέσποτοι σκύλοι και στο 192χλμ γίνονται έργα αλλά τα ποδήλατα περνάνε!

Ακολουθεί το roadbook της ημέρας.

Fullscreen Mode
Previous Article

1ος Ποδηλατικός Γύρος Λειβαδιάς & TT Λειβαδιάς 2024 | Συμμετοχές – Αποτελέσματα

Next Article

Brevet Χίου 2024 – Σάββατο 30 Μαρτίου, Κεντρική Πλατεία Χίου

You might be interested in …