24/04/2024
Expand search form

7ος ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2022 – Ατομική Χρονομέτρηση & Gran Fondo

7ος ΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2022 - Ατομική Χρονομέτρηση & Gran Fondo
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2023 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ – 10 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Αθλητικός Όμιλος ΘΗΣΕΑΣ και η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών, στα πλαίσια του 7ου Ποδηλατικού Γύρου Χαλκίδας, προκηρύσσουν τον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στην ποδηλασία Δρόμου, στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, και Μάστερς Ανδρών και Γυναικών και Sportive Ανδρών και Γυναικών, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στην περιοχή της Θήβας, όπως αναλυτικά περιγράφεται στους όρους που ακολουθούν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΜΑΣΤΕΡΣ ΑΝΔ-ΓΥΝ, SPORTIVE ΑΝΔ-ΓΥΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:00 Εκκίνηση SPORTIVE, και διαδοχικά οι ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΕΛΙΤ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΕΛΙΤ

ΑΝΔΡΕΣ

Το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση, και για τις σειρές εκκίνησης,

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Ride with GPS)

Νότια Βοηθητική Παράλληλη οδός της ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κόμβου Θηβών – Προς 90o χλμ. Αυλώνα και επιστροφή από την Βόρεια Βοηθητική Παράλληλη οδός της ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – με τερματισμό στον κόμβο Μουρικίου. Απόσταση 14.9χλμ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία-μέλη της Ε.Ο.Π. και Sportive αθλούμενοι μέλη της ΠΕΠΑ ή μη μέλη, χωρίς αγωνιστικό δελτίο. Δεν υπάρχει περιορισμός αθλητών ανά σωματείο. Οι Sportive θα πρέπει να επιδείξουν Κάρτα Υγείας ή άλλο πρόσφατο (εντός 6μήνου) έγγραφο πιστοποίησης ικανότητας άθλησης (Ιατρική Βεβαίωση), και εφόσον τους ζητηθεί, καθώς επίσης και έγγραφο ταυτοποίησης. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ασφαλισμένοι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής για τους αθλητές μέλη-σωματείων, αποκλειστικά και μόνο με την χρήση της συνημμένης φόρμας δήλωσης συμμετοχής που έχουν λάβει οι ομάδες στα μέιλ τους, μέχρι την Τετάρτη 07.09.2022 με e-mail στο [email protected]
Φόρμες με ελλιπή στοιχεία δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Για διευκόλυνση των διαδικασιών αναρτούμε και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής για τους αθλητές με δελτίο ΕΟΠ.

Οι συμμετέχοντες που είναι ΜΟΝΟ μέλη Π.Ε.Π.Α. και η κατηγορία Sportive, θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή τη φόρμα δήλωσης.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε συμμετέχων θα καταβάλλει το ποσό των δεκαπέντε ευρώ (15€), με συγκεντρωτική καταβολή του ποσού ανά σωματείο.

*ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Α. ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ (10,00€)

Κανένα σωματείο δεν θα λάβει αριθμούς και δικαίωμα συμμετοχής εάν δεν έχουν τακτοποιηθεί τα παράβολα συμμετοχής των δηλωμένων αθλητών-τριών του.

Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με ΙΒΑΝ: GR6501100750000007500131292, δικαιούχος Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών.

Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου. Συστήνεται οι αγωνιζόμενοι να κάνουν την κατάθεση, μέχρι την Τετάρτη 07.09.22 το αργότερο, προκειμένου να υπάρχει ενήμερη λίστα και να ενταχθούν όλοι οι ποδηλάτες στην λίστα εκκίνησης.

Ποδηλάτες, οι οποίοι ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και δεν έχουν ενημερώσει εγγράφως (μέσω των σωματείων τους) ως και την Πέμπτη 10.09.2022 υποχρεούνται σε πλήρης καταβολή του παράβολου συμμετοχής.

Σε περίπτωση απουσίας από την εκκίνηση, το παράβολο συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Η Γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο εκκίνησης σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Η Γραμματεία θα ανοίξει στις 15.30 για την παράδοση αριθμών και την παραλαβή δελτίων από τον αρχηγό εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.

Επιστροφή των αριθμών των αθλητών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην Γραμματεία, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει στο ίδιο χώρο.

Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα 15’ λεπτά πριν την εκκίνηση τους, και εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον Τεχνικό Έλεγχο, και στην συνέχεια θα παραμένουν στον χώρο προκειμένου να λάβουν εκκίνηση.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και της UCI και ειδικότερα αυτούς για την Ποδηλασία Δρόμου.

Ειδικοί Κανονισμοί:

1. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: Σε όλες τις κατηγορίες, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν ποδήλατο και ενδυμασία, όπως αυτά ορίζονται από τους Κανονισμούς της ΕΟΠ. Μέγιστο επιτρεπόμενο ανάπτυγμα Εφήβων – Νεανίδων (7.93μ.), όχι ρυθμιζόμενα.

2. ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Η σειρά εκκίνησης θα καθοριστεί από τon διοργανωτή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των σωματείων κατά την συμπλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής, και λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων των 2022 και 2021.

Οι σειρές εκκίνησης θα ανακοινωθούν μια ημέρα πριν την έναρξη των αγώνων, και έκτοτε δεν θα ισχύει καμιά προσθήκη/αλλαγή ή ακύρωση συμμετοχής.

Οι εκκινήσεις θα δίδονται ανά ένα λεπτό. Ποδηλάτες που καθυστερούν αδικαιολόγητα να προσέλθουν στην εκκίνηση θα αποκλείονται του αγώνα (καν. ΕΟΠ 2.4.012)

3. ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ: Δεν θα επιτραπεί όχημα συνοδείας για κανέναν αθλητή.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν περεταίρω κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ, και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Για κάθε κατηγορία, που αναφέρεται παραπάνω:

 • 1ος Νικητής Κύπελλο, Μετάλλιο και
 • 2ος και 3ος Νικητής Μετάλλιο και
 • 4ος, 5ος, 6ος δίπλωμα (για τις κατηγορίες Master Α και Sportive)

Οι Μάστερς και μέλη ΠΕΠΑ θα βραβευθούν ανά ηλικιακή κατηγορία ως ακολούθως, Α: 30-39, Β1: 40-44, Β2: 45-49, Γ1: 50-54, Γ2: 55-59, Δ1: 60-64, Δ2: 65+, και Μάστερς Γυναίκες εφόσον συμμετέχουν 4 τουλάχιστον ποδηλάτες ανά υποκατηγορία.

Οι Sportive Άνδρες και Γυναίκες (μη μέλη ΠΕΠΑ και μη κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ) θα βραβευθούν σε ενιαίο ηλικιακό γκρουπ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Στον χώρο προθέρμανσης των ομάδων 10’ μετά τον τερματισμό του τελευταίου συμμετέχοντα. Οι νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Θα ανακοινωθεί από την Ε.Ο.Π.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Καλαπόδης Γεώργιος, τηλ.6931111726

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημά ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και την διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της
διαδρομής.

Οι αγώνες θα τελεστούν με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΟΠ κατά της πανδημίας COVID-19.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

Fullscreen Mode

GRAN FONDO ΧΑΛΚΙΔΟΣ 2022 – 11 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου Gran-fondo ΧΑΛΚΙΣ αποτελεί μια ποδηλατική εκδήλωση – Αγώνας “Cycling for All” χαρακτήρα με συμμετοχή Elite, U23, Juniors, Masters και Sportive αθλητών (συμμετοχή αθλητών – αθλητριών με ή χωρίς αγωνιστικό δελτίο).

Διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «ΘΗΣΕΑΣ» και την ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ, με την συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ) και την τεχνική υποστήριξη της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, και πιο συγκεκριμένα στα ευρύτερα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, και σε τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Ανδρών, Νέων, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων και Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α., η συμμετοχή στον αγώνα αντοχής της Κυριακής 11.9.2022 δίνει πρόκριση για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2022.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Gran Fondo Χαλκίδα 2022

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα εκκίνησης 10:00, συνολική απόσταση: 105,5km.

Διαδρομή: ΧΑΛΚΙΔΑ (Προεκκίνηση) – Προβλήτα Αγίου Νικολάου Χαλκίδας – Φαρμακίδου – Λεωφ. Κ.Καραμανλή – Λεωφ.Δροσιάς – Δροσιά (Εκκίνηση αγώνα/Σημείο 0) – Σωρός – Κρόνια – Παραλία Ανθηδώνας – Παξιμαδά – Μουρίκι Βοιωτίας – ευθεία προς Θήβα – Δεξιά προς Παράλληλος Α/Δ ΠΑΘΕ – 90ο χλμ. ΠΑΘΕ (υπόγεια διάβαση) – Αριστερά προς Παράλληλος Α/Δ ΠΑΘΕ – Αεροπάρκο Θήβας – Διασταύρωση με ενωτική οδό Θήβας-εθνικής οδού – ευθεία προς Παράλληλος Α/Δ ΠΑΘΕ – Διασταύρωση Υπάτου – Αριστερά προς Ύπατο – Αριστερά προς Μουρίκι – Μουρίκι Βοιωτίας – Πλατανάκι – Λουκίσσια – Κρόνια – Σωρός – Δεξιά προς Χαλκίδα – Οδός Αγίων Αναργύρων – Γλύφα Χαλκίδας – δεξιά προς Ριτσώνα – ΕΟ Θήβας-Χαλκίδας – Ριτσώνα – Αριστερά προς Βαθύ – Βαθύ – Αριστερά Λεωφ. Αθήνας – Ιφιγένειας – Παράλληλος Α/Δ Σχηματαρίου Χαλκίδας – Τερματισμός (Περιοχή Τσιμέντα Χαλκίδας).

Η απόσταση της προεκκίνησης είναι περίπου 4χλμ δεν συμπεριλαμβάνεται στα επίσημα αγωνιστικά χιλιόμετρα και δεν χρονομετρείται.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ατομικές, ομαδικές) – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η συμμετοχή είναι επιτρεπτή, για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

 • Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο κατηγορίας Elite και U23 (Ανδρών – Γυναικών).
 • Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Εφήβων, Νεανίδων σε κοινή κατάταξη με την κατηγορία Ανδρών – Γυναικών, αντίστοιχα.
 • Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Masters (Ανδρών – Γυναικών)
 • Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο, με ικανότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες (SPORTIVE, μέλη της ΠΕΠΑ ή μη μέλη)

Όλοι οι συμμετέχοντες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ.

Το Gran-fondo ΧΑΛΚΙΣ είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling for All” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοικτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν, σε «ηλικιακά group», όπως παρακάτω:

ΑΝΔΡΕΣ
17-18
19-29
30-34
35-39
40-44
45-49
50-54
55-59
60-64
65+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
17-18
19-29
30-39
40+

Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης.

Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες ή 4 ποδηλάτισσες αντίστοιχα για τις γυναικείες κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.

ΟΜΑΔΙΚΟ: Κάθε σωματείο – μέλος της ΕΟΠ θα δηλωθεί στην ομαδική κατάταξη του Gran-fondo (με τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:

 • Η ομάδα να έχει τουλάχιστον μια γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας
 • Η ομάδα να έχει τουλάχιστον έναν άνδρα, ανεξαρτήτου ηλικίας
 • Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 40+
 • Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 50+

ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Γραμματεία των αγώνων για επιβεβαίωση συμμετοχών και παραλαβή αριθμών αγώνα, θα λειτουργεί την Κυριακή 11.9.2022 από 08:15 μέχρι 9:00 θα λειτουργεί στον χώρο συγκέντρωσης (Προβλήτα Αγίου Νικολάου Χαλκίδας) για επιβεβαίωση συμμετοχών και παραλαβή αριθμών, ενώ από 8:50 μέχρι 09:50 η Γραμματεία θα λειτουργήσει μόνο για τις υπογραφές των αθλητών/-τριων στο φύλο αγώνα.

Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους, να υπογράψουν το φύλο αγώνα. Κατά την διαδικασία των υπογραφών θα φορούν την αγωνιστική ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα.

Τα μέλη ΠΕΠΑ θα συμμετάσχουν με τον αριθμό που αγωνίζονται σε όλους τους αγώνες της Ένωσης, παρόλα αυτά θα προσκομίσουν δελτίο και κάρτα υγείας στην Γραμματεία για έλεγχο.

Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Γραμματείας την Κυριακή 11.9.2022 στις 09:00 στον χώρο της συγκέντρωσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές για τους κατόχους δελτίου ΕΟΠ, θα γίνουν ηλεκτρονικά, για όλους τους συμμετέχοντες, μέσω της φόρμας δήλωσης συμμετοχής για τους αθλητές με δελτίο ΕΟΠ.

Οι συμμετέχοντες που είναι ΜΟΝΟ μέλη Π.Ε.Π.Α. και η κατηγορία Sportive, θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή τη φόρμα δήλωσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών: Τετάρτη 7η Σεπτεμβρίου 2022.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εικοσιπέντε ευρώ (25€) (το πακέτο περιέχει, αριθμό συμμετοχής, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, ιατρική – παραϊατρική βοήθεια, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής).

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Α. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 15€.

Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με ΙΒΑΝ: GR6501100750000007500131292, δικαιούχος Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών.

Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου.

Συστήνεται οι αγωνιζόμενοι να κάνουν την κατάθεση, μέχρι την Τετάρτη 07.09.22 το αργότερο, προκειμένου να υπάρχει ενήμερη λίστα και να ενταχθούν όλοι οι ποδηλάτες στην λίστα εκκίνησης.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ – ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. Και της UCI, και ειδικότερα για αγώνες δρόμου μιας ημέρας.

Οι Έφηβοι αγωνίζονται με ελεύθερο ανάπτυγμα (λόγω κοινής κατάταξης).

Θα δοθεί μια εκκίνηση για όλες τις κατηγορίες ποδηλατών ταυτόχρονα. Παρόλα αυτά, αν ο αριθμός συμμετοχών το επιβάλλει μπορεί οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε γκρουπ και να επιβληθεί μια διαφορά 30’’ δευτερολέπτων.

Η χρήση ποδηλάτου δρόμου είναι αυστηρώς προτεινόμενη, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από Sportive συμμετέχοντες και άλλος τύπος ποδηλάτου (πχ.cyclo-cross, gravel κ.α.) με εξαίρεση ποδήλατα χρονομέτρησης, fixed, πίστας, tandem ή recumbent οχήματα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Θα υπάρχουν οχήματα τεχνικής εξυπηρέτησης, με μηχανικό και εξοπλισμένα με διάφορους τροχούς καθώς και νερά και φρούτα.

Τα οχήματα neutral service θα κινούνται ως παρακάτω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

 • Ένα (1) όχημα θα ακολουθεί την κεφαλή του αγώνα supported by Gatsoulis bikes.
 • Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά του αγώνα (όχημα-σκούπα) supported by Gatsoulis bikes.
 • Ένα (1) ακόμα όχημα ή και περισσότερα θα ακολουθούν ποδηλάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.

Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση με κίτρινη χαρακτηριστική ταινία, και ένδειξη “NEUTRAL RACE SUPPORT”. Οργανωμένα σωματεία, που έχουν περισσότερους των 7 αθλητών (-τριων), θα μπορούν, σε συνεννόηση με τον διοργανωτή, να χρησιμοποιήσουν όχημα συνοδείας για τροφοδοσία και τεχνική υποστήριξη των αθλητών τους.

Δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να προσπερνούν το όχημα του Αλυτάρχη και δεν επιτρέπεται να δίνουν οδηγίες προς τους ποδηλάτες.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Στη διαδρομή θα υπάρξουν δυο (2) ζώνες τροφοδοσίας. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σήμανση για κάθε ζώνη τροφοδοσίας, καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες 5χλμ και 1χλμ πριν την ζώνη τροφοδοσίας. Σε κάθε ζώνη τροφοδοσίας θα υπάρχουν νερά, φρούτα και/ή άλλα τρόφιμα όπως ενεργειακές μπάρες κ.α.

ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ

Κάθε ποδηλάτης, για να θεωρηθεί, ότι ολοκλήρωσε το Gran-fondo και για να πάρει κατάταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει του αγώνα σε 5-½ ώρες (όριο χρόνου).

Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου).

Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά της εκδήλωσης (όχημα – σκούπα), πίσω από τον τελευταίο συμμετέχοντα, με την ένδειξη “END OF RACE”.

Ποδηλάτες που μένουν σταδιακά πίσω από το κυρίως γκρουπ των αθλητών του αγώνα, συνεχίζουν στην διαδρομή, σε ρυθμό γρήγορης βόλτας – προπόνησης, σεβόμενοι απολύτως τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια, και θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.

Το Gran Fondo ΧΑΛΚΙΣ είναι μια αγωνιστική εκδήλωση, η οποία διεξάγεται σε δημόσια οδό, (με διευκόλυνση της κίνησης των ποδηλατών όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι), και όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. είτε κινούνται στο αγωνιστικό κομμάτι του Gran-Fondo είτε στο μη αγωνιστικό.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η σήμανση του αγώνα θα παραμείνει στην διαδρομή καθόλη την διάρκεια της ημέρας του αγώνα. Τα βέλη δείχνουν την κατεύθυνση του αγώνα, ενώ θα υπάρχουν πινακίδες για τα 30χλμ. καθώς και τα τελευταία 20, 10, 5, 3, 1km, 500m, 200m.

Ενδεικτικές πινακίδες σήμανσης

Προκειμένου να είναι ευκόλως διακρινόμενα από τους συμμετέχοντες και το προσωπικό του αγώνα, θα υπάρχει ειδική σήμανση στα οχήματα (στα παρμπρίζ), που εμπλέκονται στον αγώνα.

Ποδηλάτης, που λάβει βοήθεια από μη εξουσιοδοτημένο όχημα, θα του επιβληθεί ποινή, σύμφωνα με τους Κανονισμούς και κατόπιν απόφασης της Αγωνοδίκου επιτροπής.

ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

* Γενική Ατομική Κατάταξη.
* Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία, όπως αυτές αναφέρονται στο Άρθρο 3 του παρόντος και διαμορφώνονται με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής – Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε age group θα ανέβουν στο podium για την απονομή κυπέλλου.
* Ομαδική Κατάταξη (η ομάδα που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στο άρθρο 3 του παρόντος και θα έχει το μικρότερο άθροισμα των θέσεων των 4 καλύτερων αθλητών/-τριών της) – Η πρώτη νικήτρια ομάδα θα λάβει Κύπελλο.
* Κάθε ποδηλάτης, που τερματίζει εντός του ορίου χρόνου των 5,5 ωρών, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
* Κάθε σωματείο, που θα συμμετέχει με 10 και άνω ποδηλάτες συνολικά, θα λάβει αναμνηστικό έπαθλο αναγνώρισης της συμμετοχής, το οποίο θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων, κατά την εγγραφή των αθλητών.
* Στα επίσημα φύλλα αγώνα, θα υπάρχει κατάταξη ανά αγωνιστική κατηγορία, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ. (Άρθρα 1.1.036 – 1.1.037)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα διεξαχθούν στην χώρο στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας στις 15:00.

Για τα age-groups, που δεν θα έχει ολοκληρωθεί το podium απονομών (τριάδα) η τελετή απονομής θα γίνεται αμέσως με τον τερματισμό των τριών πρώτων του age-group.

Οι ποδηλάτες – νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία (φανέλα ομάδας κατ’ ελάχιστον) και χωρίς ποδήλατα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση, που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ

Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Καλαπόδης Γεώργιος, τηλ. 6931111726

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή (αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις τους, φωτογραφίες, βίντεο, να δίνονται στον τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή όμιλο και τους συνδιοργανωτές.

Οι αγωνιζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ και συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κ.λπ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ GAN FONDO ΧΑΛΚΙΔΑ 2022 (Ride with GPS)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΓΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ GRAN FONDO

Fullscreen Mode

Περισσότερες πληροφορίες: pepa.gr

Previous Article

77th La Vuelta Ciclista a España 2022: 19 Αυγούστου – 11 Σεπτεμβρίου | Info & Highlights

Next Article

33η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ: 8 Οκτωβρίου 2022 | Πληροφορίες, Συμμετοχές, Αποτελέσματα

You might be interested in …